Compensatie ORT over vakantie-uren

2 minuten leestijd

​In de Cao Ziekenhuizen 2017-2019 zijn afspraken gemaakt over de compensatie van niet-uitbetaalde onregelmatigheidstoeslag (ORT) over vakantie-uren. Medewerkers die tussen 1 januari 2012 en 1 januari 2015 op onregelmatige tijdstippen hebben gewerkt, krijgen een eenmalige uitkering ter compensatie van mogelijk ten onrechte niet-uitgekeerde ORT over vakantie-uren. Die uitkering bedraagt 8,3% van de daadwerkelijk verdiende onregelmatigheidstoeslag in de jaren 2012, 2013 en 2014.

Het gaat dus om ORT en niet om de vergoedingen die je hebt gekregen voor bereikbaarheidsdiensten of aanwezigheidsdiensten.
Heb jij in 2012, 2013 en/of 2014 in een algemeen ziekenhuis gewerkt? Mogelijk kom jij dan ook voor compensatie in aanmerking. In de download op deze pagina staat precies uitgelegd wat de voorwaarden voor de compensatie zijn. Daarnaast kun je een voorbeeldbrief gebruiken, die je naar je werkgever kan sturen om aan te geven dat je aanspraak wilt maken op compensatie.

Als je naar aanleiding van deze mailing nog vragen hebt, kun je die altijd aan ons stellen via het AIOS meldpunt, via 030 – 6702 710 of info@dejongespecialist.nl. Leden kunnen hier ook een mail naartoe sturen als je de voorbeeldbrief wilt ontvangen.

De Jonge Specialist en de Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD) vinden het belangrijk dat alle beroepsgroepen optimaal profiteren van goede arbeidsvoorwaarden afspraken. De LAD heeft zich daarom, met input van De Jonge Specialist, hard gemaakt voor punten die ook voor aios van belang zijn, waaronder de gemiste ORT-compensatie, maar bijvoorbeeld ook een goede salarisparagraaf en de vergoeding van RGS-inschrijvingskosten.​

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.