Resultaten visitatie enquete

2 minuten leestijd

Afgelopen zomer hebben we jullie gevraagd opnieuw een enquête in te vullen over de opleidingsvisitaties. Daar hebben 235 van jullie gehoor aan gegeven, waarvoor onze dank! In het decembernummer van het magazine ‘De Jonge Specialist’ staat het uitgebreide verslag over de resultaten.

Samenvattend geeft het merendeel van de respondenten aan, dat ze de visitatie als veilig en objectief ervaren. Daarnaast vinden de meeste respondenten dat de visitatie positief bijdraagt aan de kwaliteit van de opleiding. We vinden het echter alarmerend dat een deel van de aios voorafgaand aan (20%) of tijdens (34%) de visitatie zaken verzwijgt die invloed kunnen hebben op de uitkomst van de visitatie. Daarbij lijkt het vooral te gaan over de subjectievere onderwerpen als veiligheid van het opleidingsklimaat, de sfeer, werkdruk en het functioneren van stafleden. Hieruit blijkt dat aios toch nog niet altijd de verantwoordelijkheid durven te nemen voor het verbeteren van de kwaliteit van hun opleiding, uit angst voor represailles.

De resultaten van de visitatie-enquête zijn ook verstuurd naar het CGS, de RGS en de Federatie Medisch Specialisten. Door al deze gremia zijn wij uitgenodigd om de enquête te komen presenteren. Dit bewijst hoe waardevol jullie reacties op deze enquête zijn geweest, waarvoor nogmaals onze dank.

In 2018 zullen wij, mede naar aanleiding van deze resultaten, een enquête uitzetten over ‘veilig werken’.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.