Solliciteren: hoe doe je dat?

1 minuut leestijd

Of je nou aan het einde van je eerste anios baan bent, promotie hebt afgerond of bijna een jonge klare bent; je denkt vast steeds vaker na over de volgende stap in je carrière. Opleidingsplekken of banen als medisch specialist liggen lang niet altijd voor het oprapen, dus moet je gaan zoeken naar vacatures, brieven schrijven en natuurlijk: solliciteren!

Dat je je tijdens een sollicitatiegesprek niet op je gemak voelt, is niet raar. Het is moeilijk in te schatten wat een sollicitatiecommissie van jou verwacht en hoe je de punten die jou onderscheiden van je concurrenten het best onder het voetlicht kan brengen.

De Vereniging voor Arts en Auto (VvAA) heeft op haar website praktische tips gepubliceerd waarmee je jezelf al meteen kan opstellen als aankomend collega. Vanuit DJS vinden we het belangrijk dat jij optimaal voorbereid deze nieuwe fase in gaat, dus we delen deze tips graag met je. Wellicht helpen ze je om met meer vertrouwen het gesprek in te gaan en zo je droombaan binnen te slepen!

Trainingen via de VVAA: kijk hier.

Tips via de VVA: kijk hier.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.