Evelien Jansen wint A2 Award

1 minuut leestijd

​Evelien Jansen, aios revalidatiegeneeskunde, won tijdens het MMV-congres op 12 december j.l. de A2 Award met haar essay ‘Slappe vis’. Haar verhaal over een ontmoeting met een dwarslaesie patiënt was openhartig en ontroerend. Jansen mag als winnaar 1.500 euro besteden bij de Academie voor Medisch Specialisten.

De A2 Award is een initiatief van De Jonge Specialist en de Academie voor Medisch Specialisten. Aansluitend bij het thema van het MMV-congres ‘Opleiden is netwerken’ konden artsen in opleiding tot medisch specialist of een ander specialisme de afgelopen tijd een kort essay schrijven over wat hen motiveert en waar hun hart sneller van gaat kloppen tijdens het werk of de opleiding.

Een aantal enthousiaste aios gaf gehoor aan die oproep en stuurde inspirerende verhalen toe. De jury nomineerde uit alle inzendingen drie kanshebbers: Vyne van der Schoot (aios klinische genetica), Ilse Rouwendal (aios reumatologie) en Evelien Jansen (aios revalidatiegeneeskunde). Jansen won uiteindelijk de award en kreeg de prijs uitgereikt door Elisabeth Bloemena (Opleider van het jaar) en Edin Hajder (voorzitter van De Jonge Specialist).

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.