Geef ruimte aan de passie van zorgverleners

1 minuut leestijd

Voorafgaand aan Prinsjesdag wil Marcel Daniëls, algemeen voorzitter van de Federatie Medisch Specialisten het een keer krachtig gezegd hebben: faciliteer zorgverleners in plaats van hen op te zadelen met allerlei randzaken.

Daniels: “We mogen er trots op zijn dat dankzij de inzet van dokters, verpleegkundigen en alle andere zorgprofessionals 17 miljoen Nederlanders kunnen rekenen op topzorg. De gezondheidszorg in Nederland staat al jaren op nummer één van de European Health Consumer Index. Om daar te blijven en het nóg beter te doen hebben al die passievolle zorgverleners de ruimte nodig.” Hij ziet dagelijks hoe de druk op de zorg oploopt en toenemend in de weg zit: tekorten onder verpleegkundigen, zorgprofessionals die met een burn-out thuis komen te zitten en ziekenhuizen die kampen met volle Eerste Hulp afdelingen en beddentekorten.

De Jonge Specialist publiceerde vorige week de resultaten van hun enquête waaruit blijkt dat één op de vijf medisch specialisten in opleiding een verhoogde kans heeft op burn-out.

Lees de volledige blog op Zorgvisie.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.