Reactie De Jonge Specialist op Miljoenennota 2019

2 minuten leestijd

Gisteren heeft het kabinet de Miljoenennota gepresenteerd. Voor De Jonge Specialist stond er weinig verrassends in.

De belangrijkste afspraken rondom medisch-specialistische zorg komen voort uit het Hoofdlijnenakkoord MSZ dat eerder dit jaar is gesloten.
De inzet van dit akkoord was om de kwaliteit en doelmatigheid in de medisch-specialistische zorg verder te bevorderen en de toegankelijkheid en betaalbaarheid van de zorg op lange termijn te borgen. Ook zijn afspraken gemaakt over de budgettaire groei van de medisch specialistische zorg.

De Jonge Specialist zag in de Miljoenennota geen extra geformuleerd beleid. Hier zijn wij blij om, omdat er al genoeg druk ligt op de artsen, en verpleegkundigen van nu. Dat blijkt ook uit de resultaten van onze enquête Gezond en Veilig werken, die wij vorige week gepubliceerd hebben. De komende jaren zullen wij ons hard inzetten voor minder werkdruk onder onze achterban, door betere ICT/EPD systemen, meer taakherschikking en betere informatievoorziening over de cao’s en Arbeidstijdenwet, wat moet leiden tot een betere werk-privé balans voor jonge dokters. Deze zaken zijn des te belangrijker met alle aankomende veranderingen in de zorg en toenemende zorgvraag. “Er komt genoeg op ons af de komende jaren. De Jonge Specialist vindt dat werkgevers hun verantwoordelijkheid moeten nemen, zodat dokters op een veilige en gezonde manier kunnen werken, en aan alle toekomstverwachtingen kunnen blijven voldoen”, aldus Edin Hajder, voorzitter van De Jonge Specialist.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.