Elissa Stam wint A² award 2019

2 minuten leestijd

Elissa Stam, aios psychiatrie, heeft vandaag de A² Award gewonnen. Zij ontving de prijs voor haar essay ‘Aan de rand’ uit handen van voorzitter Kèren Zaccai van De Jonge Specialist tijdens het MMV-congres. 

Deze schrijfwedstrijd is een initiatief van De Jonge Specialist en de Academie voor Medisch Specialisten en wordt jaarlijks uitgereikt tijdens het door de Federatie Medisch Specialisten georganiseerde MMV-congres. Voor het derde jaar op rij werden a(n)ios uitgedaagd een verhaal in te sturen dat niet alleen aansloot bij het congresthema, maar ook inzicht moest geven in wat deze a(n)ios motiveert om zich elke dag weer voor 100% in te zetten. 

Elissa’s verhaal ‘Aan de rand’ is een aangrijpend, persoonlijk verhaal over de grenzen van de geneeskunde, en voor haar specifiek van de psychiatrie. Volgens het juryrapport schrijft Elissa over de keuze die artsen hebben binnen die grenzen; wel of niet behandelen – volgen of bepalen. Dit is een actuele ‘grens’ waarmee steeds meer artsen te maken krijgen. De jury was dan ook unaniem in haar oordeel om Elissa uit te roepen tot winnaar van de A²Award 2019.

De winnaar ontvangt een voucher ter waarde van € 1.500,- voor het volgen van een cursus bij de Academie voor Medisch Specialisten. Daarnaast is het verhaal voorgedragen tijdens de prijsuitreiking en wordt het gepubliceerd in het maart-nummer van het magazine De Jonge Specialist.  

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.