European Junior Doctors: DJS in Europa

1 minuut leestijd

Op 10 en 11 mei was de algemene ledenvergadering van de European Junior Doctors (EJD) in Edinburgh. Met de toetreding van Denemarken bestaat de EJD nu uit 23 verschillende landen en vertegenwoordigt hiermee meer dan 300.000 jonge artsen binnen Europa.

Tijdens de algemene ledenvergadering discussieerden de 19 aanwezige landen over uiteenlopende onderwerpen, zoals de kwaliteit van de medische vervolgopleiding en duurzaamheid in de zorg, maar ook over de uitdagingen rondom de introductie van eHealth en agressie tegen artsen en andere hulpverleners binnen de zorg. Een ander belangrijk onderwerp binnen de EJD zijn de werkomstandigheden van jonge artsen binnen Europa. Tijdens de ledenvergadering werd een statement opgesteld om Duitse artsen te steunen in hun strijd voor betere werkomstandigheden. Ook in Turkije hebben artsen het niet gemakkelijk. Lees hier meer over bij de KNMG.

Verder werden nieuwe aios-vertegenwoordigers gekozen voor verschillende specialismen binnen de European Union of Medical Specialists (UEMS). Wist je dat jij als aios ook mee kunt praten over de inhoud van de medische vervolgopleidingen op Europees niveau? Kijk voor meer informatie op de website van de EJD. Voor meer informatie kun je natuurlijk ook contact met ons opnemen!

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.