Green Deal: verduurzaming van de zorgsector

1 minuut leestijd

Op 15 mei heeft voorzitter Edin Hajder namens De Jonge Specialist in bijzijn van minister Bruins de Green Deal getekend, samen met nog 31 andere partijen.

Met deze stap onderstrepen wij het belang van een snelle verduurzaming van de zorgsector. Er zijn vier thema’s benoemd, waarop resultaat geboekt moet gaan worden: het verlagen van CO2-uitstoot, invoeren van circulaire bedrijfsvoering, verminderen van medicijnresten in afvalwater en het creëren van een schone leefomgeving voor onze patiënten.

Onze generatie maakt zich ernstig zorgen over de toekomst van de planeet, afname van biodiversiteit en klimaatverandering. Hiermee geven wij als jonge zorgverleners een duidelijk signaal af dat onze sector hier mede verantwoordelijk voor is en dus moet meegaan in de transitie naar een schone en duurzame planeet!

Meer over dit thema zal volgen later dit jaar, houd ons ook in de gaten op social media. Heb je zelf goede ideeën om duurzaamheid te introduceren op jouw werkplek of ken jij bestaande goede voorbeelden? Neem dan contact met ons op!

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.