Vacature: voorzitter bestuur De Jonge Specialist!

2 minuten leestijd

Vanwege het afronden van de opleiding legt de huidige voorzitter van het bestuur, Edin Hajder, zijn functie neer per 1 oktober 2019. Het bestuur is op zoek naar een opvolger.

Als dé enige beroepsvereniging voor en door Nederlandse a(n)ios behartigen we de belangen van alle medisch specialisten in opleiding, anios en arts-onderzoekers. We bewaken de arbeidsvoorwaarden en proberen deze te verbeteren waar nodig. We werken samen met de Federatie Medisch Specialisten, LAD, VvAA en andere partijen in onder andere onze DJS Academie.

In deze functie zit je de vergaderingen van het bestuur en de ledenraad voor. Je bent verantwoordelijk voor de taakverdeling binnen het bestuur en coördineert de projecten in samenhang en op grote lijnen. Je bent het gezicht en aanspreekpunt van De Jonge Specialist, onderhoudt de contacten met diverse externe partijen zoals het ministerie van VWS, Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), STZ en de zusterverenigingen (zoals de LOVAH). Ook ben je toehoorder bij de bestuursvergaderingen van FMS en de LAD.

Wij zoeken een enthousiaste, gedreven aios die staat voor het gedachtegoed van De Jonge Specialist en ook lid is van de vereniging. Je bent communicatief bijzonder vaardig, een teamspeler en verbinder. Het kost je geen moeite om een netwerk op te bouwen en dit te onderhouden.

Eerdere bestuurservaring is voor deze functie een vereiste. Gemiddeld ben je 2 dagen in de week een dagdeel of avond in Utrecht voor afspraken. Regelmatig is dit ook op congressen in het land of bijvoorbeeld in Den Haag. De tijdsbesteding per week varieert, maar reken gemiddeld op 10-15 uur.

Als jouw interesse gewekt is, zien wij graag jouw schriftelijke motivatie en cv tegemoet voor 24 juli 2019 aan Hanneke Verheijde, ambtelijk secretaris, via h.verheijde@dejongespecialist.nl. Natuurlijk kun je via dit e-mailadres ook meer informatie krijgen over De Jonge Specialist en deze vacature.

De sollicitatiegesprekken met de benoemingsadviescommissie vinden plaats op 12 augustus vanaf 19.00 uur in de Domus Medica te Utrecht. Vanwege de huidige samenstelling van het bestuur zijn aios urologie uitgesloten van deelname aan de sollicitatieprocedure.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.