Voorbereid op jouw toekomst met de Opleidingsetalage

2 minuten leestijd

Als aios ben je in toenemende mate zelf verantwoordelijk voor het samenstellen van je opleiding. Je zult zelf moeten bedenken wat voor soort dokter je straks wilt worden. En welke opleidingsonderdelen je nodig hebt, om je hier goed op voor te bereiden. De Opleidingsetalage kan je helpen om stages te vinden die optimaal aansluiten bij jouw ontwikkelwensen.

Wat is de Opleidingsetalage?

Op de website www.opleidingsetalage.nl kun je als aios eenvoudig opleidingsonderdelen zoeken en met elkaar vergelijken. Keuzestages, vooropleidingen, verplichte stages en differentiatiestages zijn hier overzichtelijk te vinden per specialisme, instelling, regio en aandachtsgebied.

Voor ieder specialisme kun je per opleidingsinstelling zien hoe de hele opleiding er uitziet: wie is de opleidingsgroep, wat en hoe kun je hier leren, aan welke competenties wordt veel aandacht besteed, met welke instellingen wordt samengewerkt, et cetera. Doordat de Opleidingsetalage stageplaatsen makkelijk doorzoekbaar etaleert, is het niet alleen voor aios, maar ook voor basisartsen en anios een handig instrument om de regie te nemen over hun opleiding. Immers, pas als je inzicht hebt in de lokale, regionale en landelijke opleidingsmogelijkheden, kun je jouw opleiding zo inrichten dat deze je optimaal voorbereidt op je toekomstige loopbaan.

Naast opleidingsonderdelen binnen jouw specialisme staan er ook specialisme-overstijgende stages op de Opleidingsetalage, zoals bijv. een differentiatiestage medisch leiderschap of onderwijs bedoeld voor alle aios.

Rol De Jonge Specialist

De Jonge Specialist wil zoveel mogelijk hobbels voor aios bij het regelen van een etalagestage wegnemen. Denk hierbij aan de mogelijkheid van eventueel meerdere wisselmomenten van stage en ziekenhuis per jaar. Ook de prominente rol bij het toekennen van de verschillende stages van de (oordelend) opleider wordt door ons kritisch gevolgd, omdat dit in de praktijk voor veel aios een probleem blijkt te zijn. Onze stellige overtuiging hierin is, dat een grotere bekendheid met de etalagestages er uiteindelijk toe zal leiden dat elke opleider ‘aios-driven’ denkt bij het toekennen van de stages.
Daarom is De Jonge Specialist van meet af aan betrokken geweest bij de ontwikkeling en implementatie van de Opleidingsetalage.

Heb je onverhoopt problemen bij het regelen van een stage? Schroom dan niet om contact op te nemen met ons via info@dejongespecialist.nl.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.