Webinar 5 november: help elkaar helpen

2 minuten leestijd

Op donderdag 5 november om 19.30 uur organiseert de Federatie Medisch Specialisten het webinar ‘Help elkaar helpen’. Het webinar richt zich in het bijzonder op medisch specialisten die betrokken zijn bij de inzet van artsen op de verschillende afdelingen in de ziekenhuizen tijdens deze crisis. Ook aios, anios en arts-onderzoekers zijn van harte welkom omdat zij ook veelal betrokken zijn bij de inzet voor COVID-19 zorg.

Met de stijgende druk op de ziekenhuizen wordt het steeds lastiger om genoeg ‘handen aan het bed’ te organiseren. Op de ic, de COVID-afdelingen en op de reguliere verpleegafdelingen neemt het capaciteitsprobleem met de dag toe. Hoe zorg je er met elkaar voor dat iedere patiënt kan blijven rekenen op de beste zorg? Hoe zorg je ervoor dat je de juiste mensen hebt op de juiste afdelingen en dat deze collega’s ook goed getraind en begeleid worden? En welke hulpmiddelen zijn er om artsen om- of bij te scholen? 

In het webinar worden goede voorbeelden van ziekenhuizen besproken, zo komen het Rijnstate ziekenhuis den het Amsterdam UMC aan het woord. Ook jij kan jouw voorbeelden digitaal delen, zodat collega’s inspiratie kunnen opdoen om ‘Help elkaar helpen’ in het eigen ziekenhuis vorm te geven.  

De Jonge Specialist is ook aanwezig bij het webinar. Voorzitter Kèren Zaccai neemt zitting in het expert panel om ook de kant van de a(n)ios te belichten. Meer informatie vind je op de website van de Federatie.

Inschrijven via deze link

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.