De startende medisch specialist in nood

2 minuten leestijd

De Jonge Specialist (DJS) ontvangt steeds meer signalen dat de startende medisch specialist, ook wel jonge klare, in nood is. De werkloosheid stijgt evenals het aantal tijdelijke contracten, oneigenlijke contracten, onbetaalde arbeid, vertrek naar het buitenland tot zelfs vertrek uit het beroep.

Als belangenbehartiger voor a(n)ios en arts-onderzoekers, houdt DJS zich ook bezig met het toekomst- en beroepsperspectief van de aios. De arbeidsmarkt en de salariëring van startende medisch specialisten zijn immers het voorland van de aios.

Jong, klaar en vaardig, maar geen baan

Startende medisch specialisten zijn ambitieus, gepassioneerd én regelmatig werkloos. Vaste banen zijn ver weg en de arbeidsmarkt lijkt volkomen op slot te zitten. En niet alleen in de Randstad. Om meer zicht op het probleem te krijgen hebben we in maart 2021 enkele startende medisch specialisten geïnterviewd. Wat doet deze situatie met hen? Via deze weg vragen we breed aandacht voor (h)erkenning van de arbeidsmarktproblemen voor startende medisch specialisten. Lees de verhalen op onze website.

Wat doet DJS?

Voorheen De Jonge Orde en nu DJS zet zich in voor het belang van de startende medisch specialisten. DJS is op meerdere vlakken actief. Bekijk onze overzichtspagina op onze website wat DJS zoal doet.

Loop je zelf ergens tegenaan?

Hou voor meer informatie de website in de gaten. Heb jij nou zelf problemen op de arbeidsmarkt? Of wil jij je stem laten horen over dit onderwerp? Laat het ons dan vooral weten! Je kan bij De Jonge Specialist ook terecht met juridische problemen. Dit kan via info@dejongespecialist.nl

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.