Derde overleg Cao UMC leidt niet tot perspectief

1 minuut leestijd

Op vrijdag 15 januari vond de derde overlegronde plaats over een nieuwe Cao UMC. Helaas nog niet met resultaat. De NFU heeft laten weten op dit moment geen ruimte te zien voor een structurele loonsverhoging in 2021.

Eind vorig jaar werd het overleg over een nieuwe Cao UMC opgestart, die geldt voor werknemers die in een umc werken. De Jonge Specialist heeft voorafgaand aan de onderhandelingen specifiek voor a(n)ios en arts-onderzoekers diverse punten aangeleverd bij de LAD/FBZ, die zijn meegenomen in de inzet.

Helaas heeft de NFU de voorstellen van de werknemersorganisaties om in deze ‘bijzondere’ tijd een verbetering van de arbeidsvoorwaarden te realiseren, vooralsnog verworpen, omdat er op dit moment geen financiële ruimte is. Pogingen om dit jaar tot uitwerking te komen op de dossiers pensioen en generatiebeleid worden daardoor ook lastig.

De werknemersorganisaties en de NFU beraden zich op de ontstane situatie. Op 29 januari staat het volgende overleg gepland. De LAD/FBZ zal wederom benadrukken dat het belangrijk is juist in deze tijd tot een cao-resultaat te komen.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.