Startkit Zin in Zorg nu online beschikbaar!

2 minuten leestijd

Eén op de vier aios heeft wel eens overwogen met zijn opleiding te stoppen vanwege de hoge werkdruk of het gevoel altijd ‘gehaast’ te moeten werken. Om jonge artsen voor het vak te behouden en een cultuurverandering voor jong én oud aan te jagen, is Zin in Zorg gelanceerd.

In 2021 hebben vijf teams van jonge artsen gewerkt aan vier Zin in Zorg challenges. Zin in Zorg is de beweging voor en door jonge artsen die staan voor meer werkplezier, mentaal fitte jonge dokters en meer tijd voor de patiënt. Zo boog een team zich over de vraag hoe meer inspraak in de zorg te krijgen, waar een ander team zocht naar oplossingen om meer ruimte voor persoonlijke ontwikkeling te bewerkstelligen. Het derde team hield zich bezig met het beter zichtbaar maken van de mens achter de dokter. Het vierde en vijfde team hielden zich bezig met het positief hervormen van de werkcultuur.

Startkit

Op 25 januari, de dag van het werkplezier in de zorg, is de Zin in Zorg Startkit gelanceerd. Niet alleen jonge en ervaren artsen, maar ook zorginstellingen kunnen direct aan de slag met de verbetervoorstellen, handreikingen, video’s en aanbevelingen. Dus kijk op www.zininzorg.nl en laat je inspireren, informeren en kom in actie!

De verbetervoorstellen, handreikingen, video’s en aanbevelingen van de teams staan overzichtelijk op een rij in deze startkit. Jonge artsen die aan de slag willen met de Zin in Zorg-thema’s, kunnen al deze documenten en tips gebruiken om zelf iets te veranderen. Daarnaast kunnen ook zorginstellingen kennisnemen en gebruikmaken van de voorstellen om (jonge) artsen te helpen een verandering te bewerkstelligen.

Zelf meedoen?

Wist je dat je op 10 manieren kunt bijdragen aan Zin in Zorg? Als ambassadeur, supporter of anders? Lees hier meer.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.