Finalisten Opleidingsprijs 2024

3 minuten leestijd
De finalisten voor de Opleidingsprijs 2024 zijn bekend! De Opleidingsprijs, die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste opleider, is een gezamenlijk initiatief van De Jonge Specialist en de Federatie Medisch Specialisten. Aios konden hun opleider nomineren voor deze felbegeerde titel. Uit alle aanmeldingen heeft de jury een top 3 geselecteerd. De winnaar zal worden bepaald door een online stemronde voorafgaand aan het DJS Congres. De Opleidingsprijs zal worden uitgereikt tijdens het DJS Congres op 2 november in Den Bosch.

De jury bestaat dit jaar uit Ester de Kleijn (kinderarts en winnaar van de Opleidingsprijs 2023), Winnifred van Lankeren (bestuurslid Federatie Medisch Specialisten), Kirsten Dabekaussen (voorzitter De Jonge Specialist) en Tessel Korver (bestuurslid De Jonge Specialist). Zij hebben zich over de genomineerde opleiders uitgesproken. Over onderstaande kandidaten was de jury erg enthousiast! Alle drie de finalisten tonen veel passie, betrokkenheid en bevlogenheid voor het opleiderschap. De komende tijd zullen we regelmatig meer delen over de opleiders, waarna gestemd kan worden op de opleider die er met de Opleidingsprijs 2024 vandoor gaat!

De finalisten
Dr. Boudewijn Bus, Opleider Psychiatrie bij GGZ Oost Brabant

Boudewijn Bus wordt door zijn aios geprezen om zijn buitengewone inzet voor zowel de professionele als persoonlijke ontwikkeling van zijn aios. Zo organiseert hij, op kosten van de opleiding, speciaal voor de aios een wandelreis (Camino-Santiago de Compostela) om het groepsgevoel te vergroten én persoonlijk leiderschap te verbeteren. Ook bevordert hij actief een open dialoog binnen de opleidingsgroep voor een veilig opleidingsklimaat, ziet hij er op toe dat supervisie gewaarborgd wordt en motiveert hij collega’s om actief bij te dragen aan het onderwijs.

Prof. Dr. Thera Links, Opleider Interne geneeskunde in het Universitair Medisch Centrum Groningen

Thera Links wordt omschreven als een betrokken en empathische opleider, die oog heeft voor de mens achter de aios. Zij heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor een modern opleidingsklimaat, bijvoorbeeld door het instellen van een foutenbespreking in haar eigen vakgroep en het aanbieden van een gratis coachingstraject aan aios. Tevens heeft zij tijd en budget vrijgemaakt voor aios om zelfbedachte innovaties te realiseren en om tijdens de opleiding af te kunnen wijken van de gebaande paden, waarbij ook het buitenland tot de mogelijkheden behoort.

Dr. Arijaan Valkenburg en Dr. Guus Fons, Opleiders Obstetrie en gynaecologie in het Amsterdam UMC

Arijaan Valkenburg en Guus Fons worden omschreven als een complementair opleidersduo, dat zeer goed op de hoogte is van het privéleven van de aios en hen daarin ondersteunt. Zo is o.a. via een wekelijks cappuccino-overleg alles bespreekbaar, wordt met deze gesprekken discreet omgegaan en wordt de aios in zijn of haar waarde gelaten. Dit opleidersduo ziet de sterke kanten van de aios, stimuleert het individueel opleiden en denkt daarbij in kansen. Daarnaast streven zij naar verbetering van de opleiding.   

En nu?

Nieuwsgierig geworden naar deze opleiders en wat ze nog meer doen voor hun aios? Via onze kanalen zullen wij de finalisten binnenkort uitgebreider voorstellen. Dit jaar gebeurt het stemmen voorafgaand aan het congres. Alle aios die lid zijn van De Jonge Specialist mogen stemmen. Zij ontvangen ruim twee weken voor het congres een mail met een persoonlijke link, waarmee ze hun favoriet kunnen aangeven. De winnaar zal op het DJS Congres de Opleidingsprijs 2024 uitgereikt krijgen.

Foto’s van het moment waarop de finalisten door hun aiosgroep verrast werden met het goede nieuws

Zien we jou ook op het congres? Koop snel je kaartje via onderstaande link!

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.