Jouw stem bepaalt de winnaar van de Opleidingsprijs 2024!

3 minuten leestijd

Wie wordt de winnaar van de Opleidingsprijs 2024? Jouw stem bepaalt wie op 2 november tijdens het DJS Congres in Den Bosch deze felbegeerde prijs in ontvangst mag nemen. De Opleidingsprijs is een gezamenlijk initiatief van De Jonge Specialist en de Federatie Medisch Specialisten. We hebben drie finalisten, die stuk voor stuk indruk hebben gemaakt op de jury met hun toewijding en visie op opleiden.

De finalisten zijn:

1. Dr. Boudewijn Bus, Opleider Psychiatrie bij GGZ Oost Brabant

Boudewijn Bus wordt door zijn aios geprezen om zijn buitengewone inzet voor zowel de professionele als persoonlijke ontwikkeling van zijn aios. Zo organiseert hij, op kosten van de opleiding, speciaal voor de aios een wandelreis (Camino-Santiago de Compostela) om het groepsgevoel te vergroten én persoonlijk leiderschap te verbeteren. Ook bevordert hij actief een open dialoog binnen de opleidingsgroep voor een veilig opleidingsklimaat, ziet hij er op toe dat supervisie gewaarborgd wordt en motiveert hij collega’s om actief bij te dragen aan het onderwijs.

2. Prof. Dr. Thera Links, Opleider Interne Geneeskunde in het Universitair Medisch Centrum Groningen

Thera Links wordt omschreven als een betrokken en empathische opleider, die oog heeft voor de mens achter de aios. Zij heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor een modern opleidingsklimaat, bijvoorbeeld door het instellen van een foutenbespreking in haar eigen vakgroep en het aanbieden van een gratis coachingstraject aan aios. Tevens heeft zij tijd en budget vrijgemaakt voor aios om zelfbedachte innovaties te realiseren en om tijdens de opleiding af te kunnen wijken van de gebaande paden, waarbij ook het buitenland tot de mogelijkheden behoort.

3. Dr. Arijaan Valkenburg & Dr. Guus Fons, Opleiders Obstetrie en Gynaecologie in het Amsterdam UMC

Arijaan Valkenburg en Guus Fons worden omschreven als een complementair opleidersduo, dat zeer goed op de hoogte is van het privéleven van de aios en hen daarin ondersteunt. Zo is o.a. via een wekelijks cappuccino-overleg alles bespreekbaar, wordt met deze gesprekken discreet omgegaan en wordt de aios in zijn of haar waarde gelaten. Dit opleidersduo ziet de sterke kanten van de aios, stimuleert het individueel opleiden en denkt daarbij in kansen. Daarnaast streven zij naar verbetering van de opleiding.   

Waarom stemmen?

Deze drie finalisten – twee individuele opleiders en één opleidingsduo – hebben zich op bijzondere wijze ingezet voor de ontwikkeling en begeleiding van hun aios. Nu is het aan jou om te bepalen wie de Opleidingsprijs 2024 wint!

Hoe kun je stemmen?

Ieder aios-lid van DJS ontvangt een persoonlijke mail met een unieke stemlink van onderzoekdoen.nl. Het kost je slechts een minuut om jouw favoriete opleider of opleidingsduo te kiezen. Grijp deze kans om jouw stem te laten horen! Stemmen kan tot en met 28 oktober.

Ben je aios, lid van DJS, maar heb je geen stemlink ontvangen? Mail naar info@dejongespecialist.nl zodat wij je deze alsnog kunnen toesturen.

De winnaar

De winnaar van de Opleidingsprijs 2024 wordt bekendgemaakt op 2 november tijdens het DJS Congres in Den Bosch. We hopen je daar te zien! Klik hier om je in te schrijven voor het congres.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.