DJS Congres “fit to perform”

2 minuten leestijd
sep
27

Afgelopen vrijdag 27 september organiseerde De Jonge Specialist samen met de LAD, Federatie en VvAA wederom het landelijke DJS Congres voor aios en anios, boordevol discipline overstijgend onderwijs. Het thema was ‘Fit to perform’.

Na een aantal jaren Zwolle vond het jaarlijkse congres van De Jonge Specialist dit jaar plaats in Tiel. Zo’n 300 anios en aios bezochten het evenement, dat DJS samen met de Federatie Medisch Specialisten, de LAD en VvAA organiseerde. De dag werd ingeleid door Edin Hajder, die voor de laatste keer als DJS-voorzitter optrad en benadrukte dat het congres heel bewust het thema ‘Fit to perform’ had mee gekregen: om goede zorg te kunnen leveren, moet je namelijk ook als dokter gezond zijn. Maar hoe blijf je fit als je te maken hebt met een hoge werkdruk, strikte regelgeving en onregelmatige werktijden? En hoe zorg je dat je daarnaast ook nog tijd hebt voor familie, vrienden en een leuk gezinsleven? Die vragen liepen als rode draad door een aantal workshops heen die speciaal waren toegesneden op ‘Fit to perform’. Daarnaast konden de deelnemers ook workshops over andere onderwerpen volgen, zoals onderhandelen, technologische innovatie in de opleiding, geldstromen in de zorg, effectief solliciteren en het omgaan met klachten.

Winnaar Opleidingsprijs 2019

Anesthesioloog Christiaan Keijzer (Radboudumc) mag zich een jaar lang de beste Opleider van Nederland noemen. Hij won de Opleidingsprijs 2019 tijdens het jaarlijkse DJS Congres. Keijzer werd vooral geprezen om zijn persoonlijke betrokkenheid bij iedere a(n)ios die hij opleidt.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.