Te duur of tekorten: Geneesmiddelencrisis in Nederland?

1 minuut leestijd
mei
13

Thyrax niet leverbaar? Labetalol deze week op? Lukt het jou ook niet om patiënten uit te leggen waarom er medicijntekorten zijn? En wie bepaalt welke medicijnen worden vergoed? Waar stopt de verantwoordelijkheid van de farmaceut en begint die van de overheid? En bovenal: in hoeverre beïnvloedt dit de dokter, apotheker en natuurlijk de patiënt? Hoe werkt onze complexe medicijnmarkt? Wil jij de achtergronden van de talloze overheidsplannen en nieuwsberichten begrijpen, kom dan 13 mei naar de avondvullende seminar in het UMCG!

Vanuit verschillende invalshoeken – de farmaceut, de overheid, de verzekeraar en de apotheek – wordt het thema belicht en de discussie gestart. Bereid je voor op een inzichtgevende avond met pittige woordenwisselingen!

Kosten voor studenten bedragen €15,-, voor ANIOS, AIOS, Physician Assistant en Verpleegkundig Specialist €30,- en de kosten voor specialisten, apothekers en andere zorgprofessionals bedragen €80,-. Voorafgaand aan het programma, dat om 18.00 uur begint, staat een heerlijk uitgebreid buffet klaar. Een (netwerk)borrel om onder het genot van een drankje verder te discussiëren, is inbegrepen. ABAN-accreditatie voor 3 punten is aangevraagd.

Wat: Seminar: “Te duur of tekorten, geneesmiddelencrisis in Nederland?” Wanneer: 13 mei, 18:00 Waar: UMCG, ronde zaal en lokaal 16 Aanmelden kan via deze website.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.