Topclass medisch onderwijs 2021

2 minuten leestijd
mrt
25
-
nov
5

De Topclass geeft je tools in handen voor medisch onderwijs: het ontwerpen, doceren, evalueren van onderwijs en onderzoek ernaar doen.

Na afloop kan je als aanspreekpunt op de eigen afdeling fungeren. Je kan moderne onderwijskundige theorieën toepassen op de eigen praktijk.

Over de cursus

Theorie (achtergronden op het gebied van leren), Design (het ontwerpen van leerinterventies) en Performance (oefenen in presentatievaardigheden, groepsdynamica, pitchen, stemgebruik) zijn belangrijke peilers van de Topclass. Niet alleen het onderwijs ontwikkelen en verzorgen voor coassistenten en studenten geneeskunde komt centraal te staan, ook andere leerinterventies (bij-en nascholing, curriculumherziening voor een hoge school, onderwijskundige activiteiten voor de eigen beroepsvereniging) verdienen de aandacht.

Een dergelijke leergang kent naast de drie modules een praktijkcomponent waarin de aios de Theorie, Ontwerpprincipes en Performanceaspecten moet gaan toepassen en hierover feedback gaan verzamelen. De aios zal tijdens de periode dat de Leergang plaatsvindt een leerinterventie opzetten en hierover tijdens de afronding rapporteren. Een groep van inhoudsdeskundigen en onderwijskundigen begeleidt de leergang.

Data 2021

25 maart: Kick-off
22 en 23 april: Module 1
24 en 25 juni: Module 2
9 september: Module 3
30 september: Module 4
14 oktober: Proefpresentatie
5 november: Eindpresentatie

Korting

De Topclass kost € 2150,-, inclusief lesmateriaal, locatiekosten en begeleiding vanuit de Topclass. Leden van De Jonge Specialist krijgen korting

Meer informatie en inschrijven

Bij je aanmelding dient je opleider of leidinggevende akkoord te zijn met je deelname. Als je deelneemt committeer je je aan actieve deelname en goede
voorbereiding. Je kunt je aanmelden via de website van het Radboudumc.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.