Het basisartsencongres: Van co tot pro!

2 minuten leestijd

Het basisartsencongres van De Jonge Specialist en de LAD

Op 10 april 2021 vindt de tweede editie van het basisartsencongres Van Co tot Pro plaats. Meer informatie vind je binnenkort op deze site. L

Op 7 maart 2020 organiseerden De Jonge Specialist (DJS) en de LAD samen het eerste basisartsencongres Van Co tot Pro. 135 (bijna) startende basisartsen bezochten de allereerste editie van het basisartsencongres. De dag stond in het teken van ‘keuzes maken’, want hoe geef je je artsenloopbaan nou vorm?

De LAD en De Jonge Specialist besloten in 2019 zich in hun dienstverlening explicieter te richten op startende basisartsen, die vaak voor tal van keuzemomenten staan. Wij willen jonge dokters hierbij helpen.

Lidmaatschap voor startende basisartsen

Tijdens de geneeskundeopleiding zijn bijna alle studenten lid van De Geneeskundestudent en de LAD. Na het arts-examen eindigt dit lidmaatschap. Pas op het moment dat jonge dokters een vervolgopleiding hebben gekozen, worden ze weer lid van één van de beroepsverenigingen. Zonde, want juist in die tussenliggende periode kan je onze hulp goed gebruiken! Bijvoorbeeld als het gaat om een arbeidsovereenkomst checken, of je helpen bij het maken van een beroepskeuze of bij het solliciteren. Daarom bieden we nu een tweejarig lidmaatschap aan, waarbij je het eerste jaar na je artsexamen gratis lid bent van DJS en de LAD, en het tweede jaar het reguliere DJS-tarief betaalt. Meer weten? Lees in dit artikel wat DJS en de LAD allemaal voor je kunnen doen. Ben je nog geen lid en wil je van dit voordelige lidmaatschap gebruikmaken? Ga naar de website van de LAD.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.