Challenge & Support

2 minuten leestijd

Support nodig in deze Coronacrisis? Challenge & Support heeft haar coaches bereid gevonden zich nu belangeloos voor jou in te zetten! Er wordt veel van ons als zorgprofessionals gevraagd. Of je nu stoom wilt afblazen of een steun in de rug zoekt, in een telefoongesprek of videoconsult vind je een luisterend oor of een hart onder de riem. Een professionele coach kan je handvatten bieden die je kunnen helpen bij het uitoefenen van je beroep onder deze extreme omstandigheden.

Algemeen

In het dagelijks leven van de medisch professional is het moeilijk ruimte te vinden voor persoonlijke reflectie. Coaching versterkt de persoonlijke en professionele ontwikkeling, passend bij life-long learning. Dat staat op de website van Challenge & Support, een programma dat De Jonge Specialist sterk aanbeveelt.

De ambitie van het Challenge & Support Programma is om hoogwaardige coaching laagdrempelig beschikbaar te stellen voor medisch professionals (artsen, artsen in opleiding en (in de toekomst) andere beroepsgroepen). Het programma legt de focus op potentieontwikkeling.

Wat is Challenge & Support?

Het Challenge & Support programma is ontstaan in 2017, door een initiatief van Anne de Pagter, destijds kinderarts in opleiding (Erasmusmc-Sophia en LUMC-WAKZ). Zij wilde dat coaching beschikbaar werd gesteld aan de aios op de werkvloer. Samen met o.a. Matthijs de Hoog, opleider kindergeneeskunde (Erasmus MC-Sophia), is het programma gestart in het LUMC en Erasmusmc met een pilot waarin zowel aios als kinderartsen de mogelijkheid kregen een coachingstraject te volgen. Tegelijkertijd is een onderzoek gestart naar de effectiviteit van het programma. In 2019 zijn de resultaten van de pilot gepresenteerd.

”Challenge als het kan, support waar nodig.”

Challenge & Support

Wil je meer weten?

Neem dan een kijkje op de website van Challenge & Support. Hier vind je alle informatie over het programma, een handige factsheet en meer.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.