Transitie van de kwetsbare oudere patiënt

2 minuten leestijd

E-infuse heeft een online course ontwikkeld over de zorg voor kwetsbare oudere patiënten en de transitie van deze patiëntengroep.

Ervaring leert dat de overdracht van patiënten vaak een kwetsbaar moment is waarop belangrijke informatie verloren kan gaan. Dat leidt mogelijk tot een niet optimaal beleid. Bij kwetsbare ouderen kunnen de gevolgen van een dergelijke overdracht groot zijn, vandaar extra aandacht voor deze transitie. Je kunt de cursus op elk gekozen moment starten.

In samenwerking met huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en medisch specialisten is gekeken waar de knelpunten zitten in de transitie. Op basis hiervan is een online course samengesteld die aandacht heeft voor Advance Care Planning, Functieverlies en Medicatieoverdracht. Tijdens de cursus wordt vooral gezocht naar discussie tussen de deelnemers. Door middel van herkenbare casuïstiek word je uitgedaagd mee te denken over hoe transitie van kwetsbare oudere patiënten tussen thuissituatie, ziekenhuis en verpleeghuis zo goed mogelijk kan verlopen.

‘Ik vond heel goed aan de cursus dat het mogelijk was om met andere specialismen te kunnen discussiëren en ook een inkijk te krijgen hoe anderen tegen bepaalde onderwerpen aankijken.’

Deelnemer

Praktische zaken

  • Doelgroep: Geneeskundig specialisten, a(n)ios, verpleegkundig specialisten en physician assistants (en overige die denken aan te sluiten bij de doelgroep)
  • Aanvangsdatum: kan elk moment naar keuze
  • Tijdsduur: 3 weken (aangeraden wordt de weekstructuur te volgen, u kunt echter alles op eigen moment doorlopen)
  • Tijdsinvestering: 1,5 tot 2 uur per week, de cursus kan op eigen momenten gedurende de week doorlopen worden.
  • Accreditatie: 6 ABAN GAIA punten voor specialisten (inclusief ABC1)
  • Kosten: € 95 voor alle deelnemers. Na succesvolle afronding wordt accreditatie toegekend.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.