Werkgroep zorg 2025

2 minuten leestijd

Deze werkgroep zorg komt bijeen om na te denken over de toekomst van de zorg en ontwikkelt daar een visie op. Doel is het bereiken van kwalitatief hoogstaande en toekomstbestendige zorg. De komende tijd staan de volgende thema’s centraal: interoperabiliteit, laaggeletterdheid en lage gezondheidsvaardigheden en artificial intelligence.

De werkgroep bestaat uit verschillende jonge zorgprofessionals in opleiding: medisch specialisten, klinisch chemici, huisartsen, sportartsen, sociaal geneeskundigen, specialisten ouderengeneeskunde, artsen verstandelijk gehandicapten, technisch geneeskundigen, ziekenhuisapothekers en openbaar apothekers.

Om de visie van de jonge zorgverlener te verspreiden, ontwikkelen zij standpunten en white papers. Ook maken zij vlogs en geven ze workshops om verbeteringen in de zorg te katalyseren. Daarnaast nemen ze deel aan congressen en zijn ze gesprekspartner van verschillende stakeholders in de zorg zoals opleidingsinstituten, patiëntenverenigingen, overheid, zorgverzekeraars en bedrijven.

De werkgroep heeft haar visie op de toekomst van het zorglandschap in Nederland gepubliceerd in drie visiedocumenten:

  • ‘Coach, Cure & Care 2025’ – 2013
  • ‘Coaching – who cares’ – 2015
  • ‘Bridge the g@pp’ – 2017

Niet eerder is een groep zorgprofessionals in een dergelijke samenstelling bijeen gekomen om na te denken over de toekomst van de zorg. De Jonge Specialist heeft aan de basis gestaan van deze werkgroep die inmiddels een zelfstandige status heeft. De Jonge Specialist is vertegenwoordigd in het bestuur van de stichting.

Wil jij deelnemen aan Werkgroep zorg of meer informatie over aankomende evenementen? Bezoek dan de website van de Werkgroep!

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.