Bedrijfs- en verzekeringsarts worden

1 minuut leestijd

Al jarenlang is er een tekort aan bedrijfs- en verzekeringsartsen. In 2020 begonnen 88 basisartsen aan de opleiding tot bedrijfsarts en 32 aan de opleiding tot verzekeringsarts. Om de medische zorg voor de werkende bevolking structureel te kunnen borgen zijn er jaarlijks echter 250-260 nieuwe instromers in de opleiding tot bedrijfsarts en 70-75 in de opleiding tot verzekeringsarts nodig. Als niet gauw een oplossing wordt gevonden, dreigt een tijd van werkenden die nóg langer moeten wachten op begeleiding en beoordeling, meer en langer ziekteverzuim, grotere zorgconsumptie en meer uitval uit het arbeidsproces.

Een nieuwe, gezamenlijke opleidingsmodule is ontwikkeld met meer ruimte voor stages, onderzoek en preventie. Dit leidt ertoe dat artsen in de bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde naast hun opleiding meer ruimte krijgen voor wetenschappelijk onderzoek.

Ben jij benieuwd wat een bedrijfsarts of verzekeringsarts doet? Wat zijn nou precies de raakvlakken en wat de verschillen? Of heb je interesse om als arts op het gebied van Arbeid en Gezondheid te gaan werken? Kijk voor meer informatie op de website de andere dokter of op de website bedrijfsarts worden.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.