Huisartsopleiding

2 minuten leestijd

De huisartsopleiding zit heel goed in elkaar. De opleiding tot huisarts is praktijkgericht. Het eerste en derde jaar van de opleiding breng je grotendeels door in de huisartspraktijk. In het tweede jaar volg je externe stages spoedeisende hulp, in een verpleeghuis of in een GGZ-instelling. Elke week heb je ‘terugkomdag’. Om ervaringen uit te wisselen en te werken aan casuïstiek, theorie, feedback en vaardigheden. Tijdens je werk is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, die is minstens zo belangrijk als kennis en ervaring in het vak opdoen. Elke dag een leergesprek, alleen met je opleider, over hoe het gaat en waar je tegenaan loopt. De huisartsopleiding maakt je niet alleen een betere dokter, maar ook een beter mens. Als huisarts draag je een grote verantwoordelijkheid. Je runt zelfstandig de praktijk en je bouwt een intense relatie op met patiënten die je bijvoorbeeld palliatieve zorg verleent. Het is een breed vak en zeer afwisselend. 

Als aios huisartsgeneeskunde verdien je een prima salaris en kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden. Ook de beroepsperspectieven zijn goed. Er is vraag naar nieuwe huisartsen en die vraag zal bovendien de komende jaren stijgen. Als je klaar bent met je opleiding, kun je je blijven ontwikkelen.

Kijk op de website van Huisartsopleiding Nederland en doe de test: ‘Wat voor huisarts wil jij zijn?’. Naast het uitoefenen van het beroep huisarts kun je aan de slag als opleider of docent huisartsgeneeskunde bij een van de 8 opleidingsinstituten. Is jouw interesse gewekt? Kijk dan op www.huisartsopleiding.nl.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.