Lidmaatschap DJS

2 minuten leestijd

Wil jij ook meebeslissen over de arbeidsomstandigheden van aios en anios? En vind je het fijn om goede juridische en individuele dienstverlening tot jouw beschikking te hebben? Word dan lid van De Jonge Specialist! Lees hier meer over alle voordelen.

Verschillende soorten lidmaatschappen

Er zijn diverse soorten lidmaatschappen, die we hier voor jou op een rijtje zetten. We raden iedereen aan die lid wordt, te kiezen voor het gecombineerde lidmaatschap met de LAD. Hierdoor ben je namelijk aangesloten bij de KNMG, maar heb je ook recht op de individuele juridische dienstverlening. Je betaalt hier niets extra’s voor.

Artsen
Als je arts bent, word je via de LAD automatisch aangesloten bij de KNMG. Hiervoor betaal je een federatieve bijdrage die al opgenomen is in het lidmaatschapsbedrag. Per jaar betaal je slechts € 147,66. Ook als je niet kiest voor het gecombineerde DJS-LAD lidmaatschap, betaal je dit bedrag.

Niet-artsen
Als je geen arts bent, maar klinisch fysicus, klinisch chemicus of ziekenhuisapotheker in opleiding, kan je ook lid worden van DJS of DJS-LAD. Omdat je geen arts bent, word je niet aangesloten bij de KNMG. Het lidmaatschap bedraagt daardoor € 103,24.

Startende basisartsen
Als je net de geneeskundestudie hebt afgerond, kan je ook lid worden van DJS en DJS-LAD. We bieden je dan een tweejarig lidmaatschap, waarvan je alleen het tweede jaar betaalt. Meld je aan op de website van de LAD.

Via jouw werkgever kan je (een deel van) jouw contributie via je salaris terugkrijgen. Lees er hier meer over.

Opzeggen

Het verenigingsjaar van De Jonge Specialist loopt van 1 januari t/m 31 december. Dit is statutair bepaald. Het lidmaatschap wordt automatisch verlengd. Opzegging van het lidmaatschap dient schriftelijk of per e-mail te worden gedaan. Opzeggen moet uiterlijk vóór 1 december voorafgaand aan het nieuwe verenigingsjaar gebeuren. Opgezegd na 1 december? Dan wordt het lidmaatschap beëindigd aan het einde van het volgende kalenderjaar.

Je kunt je opzegging opsturen naar:
De Jonge Specialist
Postbus 20057
3502 LB Utrecht

Opzeggen kan ook per e-mail via ledenbeheer@dejongespecialist.nl.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.