Werken in het buitenland

2 minuten leestijd

Steeds meer mensen kiezen ervoor om in het buitenland aan de slag te gaan als basisarts, aios of als medisch specialist. De Jonge Specialist ziet deze toename en is dan ook druk bezig om meer informatie voor jou te verzamelen. Heb je een specifieke vraag? Neem dan contact met ons op.

Medical mobility website

Alle landen die vertegenwoordigd zijn binnen de European Junior Doctors, hebben informatie over werken in hun land geplaatst op de website ‘Medical Mobility’. Hier kan je informatie vinden over regelgeving wanneer je in een ander land wilt gaan werken. Bekijk de website hier.

KNMG en Brexit

Ook de KNMG kan jou helpen als je momenteel werkzaam bent in Groot-Brittannië. Immers: de Brexit kan grote gevolgen hebben voor jouw status daar en voor de erkenning van de werkervaring en opleiding die je daar opdoet. Bezoek de website van de KNMG voor meer informatie.

Werving- en selectiebureaus

Steeds meer organisaties zetten zich in voor de werving en selectie van artsen die aspiraties hebben om in het buitenland te gaan werken. Eén van die organisaties is BKV. Zij bieden een overzichtspagina voor artsen met vacatures in diverse landen, maar helpen je ook bij alles wat erbij komt kijken als je de stap zet te emigreren.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.