COVID-19: over de opleiding

2 minuten leestijd

De laatste maanden hebben we veel vragen gehad over de consequenties van de coronacrisis op de opleiding. Hiervoor hebben we jullie om input gevraagd en veel contact gehad met andere partijen, zoals de RGS en de Federatie Medisch Specialisten. De vragen zijn gebundeld in onze FAQ. Ook is ons duidelijk geworden dat het nu tijd is om kritisch naar de opleiding te kijken en het gesprek met jouw opleider aan te gaan. Daarom hebben we een leidraad geschreven die jou hierbij kan helpen.

Nu de crisis op zijn retour is, is het ook tijd om vooruit te kijken: hoe gaan we ermee om als er in de toekomst opnieuw een COVID-19 uitbraak komt? Lees hierover het standpunt van De Jonge Specialist.
|laatste update 30-6-2020|

Veelgestelde vragen en antwoorden

De RGS heeft daarom de meest gestelde vragen op haar website geplaatst met antwoorden. Enkele vragen: kan ik gemiste landelijke opleidingsdagen inhalen; mag de supervisie nu een tandje minder; kan als het nodig is mijn opleiding worden verlengd? Alle vragen en antwoorden vind je hier. Vanuit DJS hebben wij ook andere vragen gehad, die we hier beantwoorden.

Samengevat

  • Alles is mogelijk, maar overleg met je opleider.
  • Ga dit gesprek binnen nu en de komende weken aan.
  • Gebruik hiervoor onze leidraad zodat alle onderdelen die besproken moeten worden, ook werkelijk aan bod komen.
  • Jouw opleider kan beslissen dat bepaald onderwijs of opleidingsverplichtingen wel of niet ingehaald moeten worden, of je verlenging/verkorting van de opleiding krijgt of niet etc.
  • Binnen de huidige opleidingen is in principe voldoende ruimte om drie maanden andere werkzaamheden te doen vanwege overmacht. En zelfs als dit niet voldoende is qua tijd, biedt de huidige regelgeving ruimte om te verlengen.
  • Kom je er samen niet uit? Neem dan contact op met de RGS of De Jonge Specialist.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.