Groene geneeskunde

2 minuten leestijd

​Op 15 mei heeft De Jonge Specialist in bijzijn van minister Bruins de Green Deal getekend, samen met nog 31 andere partijen. Met deze stap onderstrepen wij het belang van een snelle verduurzaming van de zorgsector.

Er zijn vier thema’s benoemd, waarop resultaat geboekt moet worden: het verlagen van CO2-uitstoot, invoeren van circulaire bedrijfsvoering, verminderen van medicijnresten in afvalwater en het creëren van een schone leefomgeving voor onze patiënten. Onze generatie maakt zich ernstig zorgen over de toekomst van de planeet, afname van biodiversiteit en klimaatverandering. Hiermee geven wij als jonge zorgverleners een duidelijk signaal af dat onze sector hier mede verantwoordelijk voor is en dus moet meegaan in de transitie naar een schone en duurzame planeet!

DJS goes green!

In 2019 heeft het septembernummer van ons magazine volledig in het teken gestaan van groene geneeskunde: DJS goes green. Het onderzoeksrapport van Gupta Strategist is terug te lezen, maar ook verschillende initiatieven over verduurzaming in de zorg en kunst met afval. Wil je weten hoe duurzaam jij bent? Doe de test! Het hele magazine kan je hieronder downloaden.

Heb jij een passie voor duurzaamheid en groene geneeskunde? Dan zoeken we jou! De Jonge Specialist heeft een werkgroep opgericht om dit thema een plek te geven: DJS Groen. Op 20 november 2019 is hun eerste bijeenkomst geweest.

Wil jij nou ook meedenken? Stuur een mail naar info@dejongespecialist.nl.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.