Het basisartsencongres: Van co tot pro!

2 minuten leestijd

Het basisartsencongres van De Jonge Specialist en de LAD

Op 7 maart 2020 organiseren De Jonge Specialist (DJS) en de LAD samen het eerste basisartsencongres. Tijdens het congres kan je workshops volgen over niet-medische competenties en loopbaangerelateerde onderwerpen. Daarnaast is er gedurende de dag een informatiemarkt met organisaties die relevant tijdens je artsenloopbaan.

Het congres is het startpunt van een nieuw lidmaatschap dat wij samen hebben ontwikkeld speciaal voor startende basisartsen die net de geneeskundestudie hebben afgerond.

Opzet van de dag

De dag wordt geopend door LAD-voorzitter Suzanne Booij en voorzitter van DJS Kèren Zaccai. Na een kort plenair gedeelte waarin opleiders aan het woord komen, kan je in totaal 3 workshops volgen (uit een aanbod van 12 workshops), waaronder onderhandelen, persoonlijk leiderschap, de zin en onzin van promoveren, timemanagement en ‘aanspreekgedrag’. Lees er meer over op onze eventwebsite en meld je aan!

Waar en hoe laat?

Het congres vindt plaats op 7 maart 2020 van 09.00 – 17.00 uur bij Van der Valk Hotel te Breukelen, direct naast het station. We hopen je dan te zien!

Wat kost het?

Je betaalt voor deze investering in jezelf slechts 35 euro (inclusief lunch en borrel) als je lid bent of wordt van De Jonge Specialist/LAD. Wil je geen lid worden? Dan kost een ticket 65 euro.

Lidmaatschap voor startende basisartsen

Tijdens de geneeskundeopleiding zijn bijna alle studenten lid van De Geneeskundestudent en de LAD. Na het arts-examen eindigt dit lidmaatschap. Pas op het moment dat jonge dokters een vervolgopleiding hebben gekozen, worden ze weer lid van één van de beroepsverenigingen. Zonde, want juist in die tussenliggende periode kan je onze hulp goed gebruiken! Bijvoorbeeld als het gaat om een arbeidsovereenkomst checken, of je helpen bij het maken van een beroepskeuze of bij het solliciteren. Daarom bieden we nu een tweejarig lidmaatschap aan, waarbij je het eerste jaar na je artsexamen gratis lid bent van DJS en de LAD, en het tweede jaar het reguliere DJS-tarief betaalt. Meer weten? Lees in dit artikel wat DJS en de LAD allemaal voor je kunnen doen. Ben je nog geen lid en wil je van dit voordelige lidmaatschap gebruikmaken? Ga naar de website van de LAD.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.