Contributie DJS 2021

2 minuten leestijd

​Op 16 december heeft de ledenraad de contributie voor 2021 vastgesteld. De contributie bedraagt vanaf 1 januari 2020 € 149,73 per kalenderjaar. Dit is inclusief de KNMG-bijdrage. Voor € 149,73 per jaar ben je lid van De Jonge Specialist en de LAD en geniet je van veel voordelen.

Ben je geen arts, maar klinisch fysicus, klinisch chemicus of ziekenhuisapotheker in opleiding? Dan geldt er geen verbondenheid aan de KNMG en betaal je deze afdracht niet. Het lidmaatschap bedraagt dan € 104,69 per jaar.

In 2018 heeft de ledenraad besloten om een jaarlijkse indexatie toe te passen. Dit is nodig om de kosten te blijven dekken. De verhoging ten opzichte van 2020 is deze indexatie (MEV-indexcijfer voor het contractloon bedrijven) van 1,4%. Hierin trekken we op met de KNMG en de LAD. Het lidmaatschap is nog steeds voordelig! Alle voordelen kun je terugvinden op onze website.

Verder is het volgende afgesproken:

  • de contributie wordt jaarlijks geïndexeerd (hiervoor wordt de MEV-index gevolgd);
  • enkele wetenschappelijke verenigingen sturen één factuur inclusief de contributie van De Jonge Specialist. In dit geval krijgen leden geen factuur van De Jonge Specialist.
  • nieuwe leden die ook twee verzekeringen afsluiten bij VvAA kunnen hun jaarcontributie eenmalig terugkrijgen via VvAA. Voor meer informatie kijk hier.

Teruggave contributie via werkgever

Wij sturen de factuur eind maart aan je toe. De factuur van De Jonge Specialist kun je indienen bij jouw werkgever. Volgens de verschillende cao’s heb je recht op een minimale teruggave van 42% van het lidmaatschap van een beroepsvereniging of vakbond. Je kunt contact opnemen met personeelszaken van jouw ziekenhuis om de benodigde papieren op te vragen. Vergeet dan niet jouw factuur op te sturen aan het ziekenhuis!

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.