Roostercheck

2 minuten leestijd

De Jonge Specialist houdt zich actief bezig met het monitoren van de arbeidstijden van a(n)ios. Tenslotte kan je als je uitgerust bent, je werk als arts veel beter doen.

De hoeveelheid uren die je werkt per week zijn van invloed op jouw belastbaarheid en fitheid. Daarom hebben we in samenwerking met Déhora de Roostercheck ontwikkeld. De Roostercheck toetst jouw rooster om te zien of deze voldoet aan de Arbeidstijdenwet (ATW) en de cao. Ben je werkzaam in een algemeen ziekenhuis, universitair medisch centrum of in de ggz? Dan kan jij de tool gebruiken. Deze tool is inzetbaar voor de hele assistentengroep op de afdeling. Dus niet alleen voor aios, maar ook voor anios. Ook klinisch chemici, klinisch fysici en ziekenhuisapothekers in opleiding kunnen de Roostercheck gebruiken.

Leden van De Jonge Specialist kunnen hun rooster gratis laten toetsen! Wij sturen de evaluatie, een uitgebreide uitleg over aanwezige waarschuwingen en overtredingen en waar mogelijk een advies binnen vijf werkdagen naar je terug.

Laat je rooster toetsen

In het Excel-bestand op deze pagina kan je jouw rooster invullen en naar info@dejongespecialist.nl sturen. Vervolgens wordt het rooster door Déhora gecontroleerd op basis van de wet- en regelgeving. Allerlei soorten diensten kunnen worden verwerkt, ook de nacht-, avond- of weekenddiensten, bereikbaarheidsdiensten en aanwezigheidsdiensten.


Voor vragen over jouw arbeidstijden of rooster kun je contact opnemen met De Jonge Specialist, telefoon 088 13 44 122 of e-mail info@dejongespecialist.nl. Hier kun je ook terecht mocht je problemen ondervinden met het downloaden van het excelbestand.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.