Stefaan Bergé wint Opleidingsprijs 2016

2 minuten leestijd

Professor Stefaan Bergé, opleider mond- kaak- en aangezichtschirurgie in het Radboud UMC mag zich een jaar lang de beste opleider van Nederland noemen. Hij won afgelopen vrijdag de Opleidingsprijs 2016 tijdens de AIOS Upgrade in Zwolle.

Bergé werd door zijn aios met name geroemd vanwege zijn innovatief karakter, waarbij hij de aios centraal stelt. Tijdens zijn dankwoord zei hij hier zelf over: “Vroeger hadden we het over 12 stafleden en 11 aios, nu hebben we een team van 23 dokters.”
De tweede en derde prijs werden uitgereikt aan respectievelijk dr. Frank Stam (internist in de Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Alkmaar) en prof. dr. Jan van Lith (gynaecoloog in het Leids Universitair Medisch Centrum). Alle finalisten ontvingen een geldbedrag dat besteed mag worden aan de kwaliteit van de opleiding.

AIOS Upgrade in teken van persoonlijk leiderschap

De Jonge Specialist organiseert de AIOS Upgrade jaarlijks samen met de Federatie Medisch Specialisten, de LAD en de VvAA. Maar nog nooit was de opkomst zo hoog. Al weken van tevoren was het congres volledig uitverkocht.

De AIOS Upgrade kreeg dit jaar als thema ‘Thinking Forward’ mee. In de diverse programmaonderdelen was er veel aandacht voor innovatie en persoonlijk leiderschap. Na een mooi openingswoord van onze voorzitter Marjolein Kremers, nam Carina Benninga, oud-hockeyster, als eerste het woord over het ontdekken van je eigen drijfveren. Vervolgens deelde generaal Johan de Graaf zijn visie op de veranderende gezondheidszorg en technische vooruitgang in het zorglandschap. Hoogleraar Cardiologie voor vrouwen Angela Maas sloot met een vurig betoog over de rol van vrouwen in de geneeskunde het plenaire ochtendprogramma af.

Workshops en persoonlijkheidstest

Vervolgens was het tijd voor een breed scala aan workshops, gericht op persoonlijk leiderschap, maar bijvoorbeeld ook over de combinatie werk en privé, financiën in de zorg, gezond eten tijdens de dienst en de individualisering van de opleidingsduur. Ook was er in het middagprogramma ruimte voor de uitslagen van de persoonlijkheidstest, die alle deelnemers vooraf hadden ingevuld. Tijdens een afsluitende borrel konden de deelnemers napraten over deze inspirerende dag.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.