Cao acties ziekenhuizen gaan door!

2 minuten leestijd

Ook jij kan te maken krijgen met OK’s en poli’s die niet doorgaan vanwege zondagsdiensten op doordeweekse dagen.

De afgelopen weken is er veel gebeurd rondom de onderhandelingen voor een nieuwe cao Ziekenhuizen. Nadat de onderhandelingen voor de zomer waren vast gelopen, zijn verschillende acties door het hele land gevoerd. Op 25 september j.l. heeft opnieuw een gesprek tussen de bonden en NVZ plaatsgevonden. De NVZ is met een nieuw, nog steeds onvoldoende voorstel gekomen, waardoor dit niet heeft geleid tot het hervatten van de onderhandelingen.

De cao is voor alle 200.000 werknemers

Inmiddels probeert de NVZ (de overkoepelende organisatie die alle werkgevers van algemene ziekenhuizen vertegenwoordigt) de bonden te omzeilen door haar werknemers via de raden van bestuur en ondernemingsraden rechtstreeks te bereiken, waarbij zij hun werknemers (jou dus) foutief informeren over de gang van zaken en het cao voorstel rooskleuriger en eenzijdig uitleggen. Je kan je voorstellen dat de bonden, die gezamenlijk het voorstel hebben afgeslagen ten behoeve van een verbetering voor alle 200.000 werknemers, hier niet blij mee zijn. Zij hebben de voorzitter van de NVZ opgeroepen opnieuw aan de onderhandelingstafel plaats te nemen. Tot die tijd gaan de cao-acties in het hele land door.

Wil je weten wanneer de acties plaatsvinden?

Wil je weten wanneer er acties in jouw ziekenhuis plaatsvinden en jij te maken gaat krijgen met uitgevallen poli’s en OK’s, hou de website van de FBZ in de gaten voor de laatste update.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.