Wil jij meedoen met het PensioenLab?

2 minuten leestijd

Het PensioenLab is een groep jongeren tussen de 18 en 35 jaar vol met energie. Werkzaam in sectoren variërend van onderwijs, de pensioenwereld, dienstverlening, zorg en de agrarische sector. Of nog studerend. Met hobby’s als koken, skiën, gitaar spelen en softbal. Al dan niet getrouwd, met of zonder kinderen, koophuis, spaarplan. En in hun vrije tijd praten ze graag over pensioenen. 

Het PensioenLab biedt jongeren de mogelijkheid om zich te storten op een aantal actuele vraagstukken binnen diverse pensioenthema’s. Zij doen onderzoek, brainstormen en discussiëren over hoe bijvoorbeeld het beste pensioenstelsel van de wereld eruit kan zien, hoe pensioenfondsen duurzaam kunnen beleggen, naar een mogelijk Europees pensioenstelsel en nog veel meer. Zij komen tot creatieve adviezen die ze presenteren aan de pensioenwereld. 

Elk jaar kunnen ongeveer vijftig jongeren uit alle sectoren zich aanmelden voor ​het PensioenLab. Het traject begint met een bootcamp over pensioenen, zodat iedereen over een bepaalde basiskennis beschikt. Op deze manier kunnen ook jongeren buiten de financiële wereld meedenken en wordt het probleem daadwerkelijk uit alle perspectieven bekeken. Vervolgens worden ze onderverdeeld in kleinere groepen om gedurende een aantal maanden onderzoek te doen naar een specifiek pensioenonderwerp. In het voorjaar biedt Stichting PensioenLab de jongeren een podium om hun adviezen te etaleren.

Het PensioenLab gaat weer van start. Daarvoor worden jonge leden gezocht. Voor verdere informatie kijk op de website van het PensioenLab: www.pensioenlab.nl.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.