COVID-19: Federatie raadt bijeenkomsten af

1 minuut leestijd

De Federatie Medisch Specialisten raadt bezoek van medisch specialisten aan externe bijeenkomsten van zorgprofessionals zoals congressen, symposia en refereeravonden voorlopig af. Met dit advies wil de Federatie de kans op transmissie van het virus verkleinen en de kwetsbare patiënten en zorgpersoneel beschermen. De Federatie draagt met dit advies bij aan het waarborgen van de continuïteit van zorg, meldt zij in een brief aan haar leden. 

Het advies van de Federatie staat niet alleen. Ook de meeste ziekenhuizen hebben hun werknemers opgeroepen congressen en bijeenkomsten met andere zorgprofessionals te vermijden, en ook buitenlandse reizen zo veel mogelijk uit te stellen in verband met verspreiding van het virus.

De Jonge Specialist sluit zich volledig aan bij het advies van de Federatie. Kèren Zaccai, aios urologie en voorzitter van DJS: “De bijdrage van aios en anios aan de continuïteit van zorg is groot. Het is daarom van belang dat zij zichzelf en patienten beschermen tegen COVID-19 en de verspreiding daarvan”.

Bijeenkomsten van De Jonge Specialist zijn tot in ieder geval vrijdag 10 april 2020 geannuleerd. Meer informatie vind je op de website van de Federatie. Heb je vragen over onze bijeenkomsten, neem vooral contact op.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.