Handreiking groene geneeskunde voor aios en anios

2 minuten leestijd

Oktober is de maand van de duurzaamheid. Dit jaar kan je daar echt mee aan de slag, want de werkgroep Groene Geneeskunde van DJS lanceert de handreiking “De Jonge Specialist: groen, groener, groenst”.

De EU heeft als doel gesteld de CO2 uitstoot in 2050 met 80% te reduceren. Aangezien de CO2 uitstoot van de zorg 7% van de totale CO2 uitstoot in Nederland beslaat, kunnen we er niet meer om heen: de zorg kán en moet verduurzamen!

Green Deal Zorg 2.0

De Jonge Specialist tekende in mei 2019 de Green Deal Zorg 2.0. De werkgroep Groene Geneeskunde werd vervolgens in het leven geroepen om meer bewustwording te creëren rondom het thema duurzaamheid in de zorg. Met dat doel heeft de werkgroep Groene Geneeskunde de afgelopen maanden hard gewerkt aan de handreiking “De Jonge Specialist: groen, groener, groenst”.

Handreiking Groen, Groener, Groenst.

De handreiking heeft als doel jou bewust te maken van de significante bijdrage van de zorgsector aan klimaatverandering en daarnaast te inspireren om zelf duurzamer te dokteren. Een document vol met kennis, best practices en quotes uit interviews met groene voorlopers in de zorg. Tevens bevat de handreiking veel concrete tips waar je direct mee aan de slag kunt op de werkvloer. Kortom, het ultieme naslagwerk voor de arts met een (ontluikend) groen hart! 

DJS Congres 1 oktober 2021

De handreiking wordt gelanceerd in oktober, maand van de duurzaamheid, tijdens het DJS congres op 1 oktober. Tijdens het congres kan je ook een workshop volgen van de werkgroep Groene Geneeskunde: Ben jij een groene dokter? Wil je er ook bij zijn? Meld je dan nu aan. Na de lancering is de handreiking voor iedereen toegankelijk via de website van DJS en social media.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.