Hulp gevraagd: korte vragenlijst persoonlijke ontwikkeling Zin in Zorg

2 minuten leestijd

Zin in Zorg staat voor meer werkplezier, mentaal fitte dokters en meer tijd voor de patiënt. Al meer dan 500 jonge artsen doen mee in de beweging om dit voor elkaar te krijgen. Vijf teams van jonge artsen zijn dit jaar actief aan de slag gegaan. Team 2 richt zich op persoonlijke ontwikkeling en groei voor (jonge) artsen.

Persoonlijke ontwikkeling in kaart brengen

De jonge artsen van Challenge 2 gaan in kaart brengen wat de mogelijkheden zijn van persoonlijke ontwikkeling voor (jonge) artsen in ziekenhuizen in Nederland. Jij kan hen hierbij helpen door deze anonieme vragenlijst in te vullen over jouw huidige baan. Dit kost je maximaal 5 minuten.

Mentaal fittere dokters en betere zorg

Team ‘Challenge 2’ van Zin in Zorg is van mening dat tijd voor persoonlijke ontwikkeling, zoals intervisie, zorgt voor meer werkplezier en mentaal fittere dokters. Dit komt niet alleen jonge artsen maar vooral ook de patiënt ten goede!

Van elkaar leren

De resultaten van de vragenlijst presenteert team 2 in november op het Zin in Zorg event, op de website van Zin in Zorg en op social media. Ook verzamelen ze best practices en ontwikkelen ze een toolkit, met onder meer een handreiking voor het opzetten van intervisie in het ziekenhuis. Door ervaringen en aanpak te delen, wil team 2 zorgen dat in de toekomst in alle ziekenhuizen en zorginstellingen in Nederland intervisie kan worden aangeboden.

Jouw input is nodig

De Jonge Specialist is één van de initiatiefnemers van Zin in Zorg. Persoonlijke ontwikkeling voor jonge artsen staat hoog op onze agenda en daarom roepen we jou op om deze korte vragenlijst ook in te vullen. Om uit te zoeken hoe intervisie of andere vormen van persoonlijke ontwikkeling worden vormgegeven, heeft team 2 input nodig van zoveel mogelijk (jonge) dokters.  Zo draag je bij aan een betere ontwikkeling van anios en aios.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.