Thema-avond laaggeletterdheid op 23 januari

2 minuten leestijd

Op dinsdag 23 januari vindt er van 19.30 tot 21.00 uur weer een thema-avond plaats! De avond staat geheel in het teken van laaggeletterdheid in de zorg. Voor elke arts een relevant onderwerp, aangezien laaggeletterdheid geassocieerd is met het hebben van een minder goede gezondheid en daarbij meer gebruik van gezondheidszorg in zowel de huisartsenpraktijk als in het ziekenhuis. Een duidelijke vorm van communicatie is hierbij dus heel belangrijk, evenals het herkennen ván laaggeletterdheid.
 
Op de interactieve thema-avond zullen verschillende onderwerpen aan bod komen. Gedurende de avond zul je onder andere beter inzicht krijgen in het vóórkomen van laaggeletterdheid en de manieren om je communicatie hier op aan te passen, om medische informatie zo duidelijk mogelijk over te brengen. Sprekers van onder andere Medifoor (een organisatie die via getekende medische metaforen voor duidelijkere communicatie probeert te zorgen) zullen deze relevante aspecten van laaggeletterdheid bespreken. Daarnaast zal dit onderwerp ook vanuit het perspectief van een laaggeletterd persoon zelf belicht worden, die als ervaringsdeskundige een goed beeld kan schetsen van de dingen waar je als laaggeletterde patiënt zoal tegen aanloopt in de zorg.
 
Het belooft een interessante thema-avond te worden die je niet wilt missen! De avond zal digitaal plaatsvinden, dus kun je deze vanuit huis volgen.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.