Overleg Cao Ziekenhuizen geklapt

2 minuten leestijd

Ondanks grote druk van anios, aios, arts-onderzoekers en andere artsen/zorgprofessionals, bewoog de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) tijdens een extra ingelast overleg op 24 december onvoldoende op de loonparagraaf voor de nieuwe Cao Ziekenhuizen. Er is dus meer druk nodig om tot een evenwichtiger cao-voorstel te komen. De LAD/FBZ beraadt zich na de jaarwisseling samen met de andere werknemersorganisaties op het vervolg. We zullen je dan verder informeren.

Het overleg voor een nieuwe Cao Ziekenhuizen loopt sinds de start al moeizaam. Tijdens het vorige overleg op 17 december deed de NVZ een voorstel voor de loonparagraaf, waarbij bepaalde groepen er in koopkracht flink op vooruitgaan, ten koste van andere zorgprofessionals. Tijdens het overleg op 24 december is hierover gesproken, maar nog steeds ligt er een voorstel dat voor veel artsen en andere zorgprofessionals tot koopkrachtverlies leidt.

Dat artsen zich grote zorgen maken, blijkt wel uit de petitie die deze week werd gestart en die in een paar dagen tijd door maar liefst 2.000 artsen werd getekend, waaronder ook a(n)ios en arts-onderzoekers.

Teken de petitie

Het is jammer dat er nu nog steeds geen enkel zicht is op verbeteringen. Daarom is het belangrijk de druk te blijven opvoeren. Vind jij ook dat er een goede cao moet komen voor alle zorgprofessionals en heb je de petitie nog niet getekend? Doe dit dan alsnog via www.lad.nl/petitiecaoziekenhuizen.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.