Vaccinatie zorgpersoneel – heb jij je al laten vaccineren?

1 minuut leestijd

Op 6 januari is gestart met het vaccineren van zorgpersoneel werkzaam in de acute zorg. Inmiddels zijn 40.000 zorgmedewerkers die tot deze groep behoren gevaccineerd. Daarnaast zijn ruim 35.000 zorgmedewerkers van verpleeghuizen en instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking gevaccineerd. Op 18 januari is gestart met het vaccineren van kwetsbare ouderen en mensen met een verstandelijke beperking.

DJS benadrukt dat iedereen de vrijheid heeft om te bepalen zich wel of niet te laten vaccineren. Ons advies is om deze keuze weloverwogen te maken waarbij je jouw persoonlijke overtuiging en/of -omstandigheden meeneemt alsmede jouw professionele verantwoordelijkheid tegenover jouw patiënten.

Wil je meer weten over het vaccin en/of wanneer jij in aanmerking komt voor de vaccinatie? Kijk dan op de website van het RIVM voor de actuele informatie.

Ben je al gevaccineerd? Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen: heb je bijwerkingen ondervonden? Ben je tevreden over de organisatie? Deel het met ons via info@dejongespecialist.nl.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.