Wie wordt ons nieuwe ledenraadslid voor de sectie basisartsen?

3 minuten leestijd

Binnenkort zal een plek als vertegenwoordiger van de basisartsen in de ledenraad van DJS beschikbaar komen. We zijn daarom op zoek naar een DJS-lid die niet in opleiding is. In de ledenraad vertegenwoordig je samen met Thanee Uittenhout alle (startende) basisartsen nog niet in opleiding. Lijkt het jou interessant om via de ledenraad mee te praten én beslissen over de koers van DJS? Meld je dan uiterlijk op 30 april aan!

De ledenraad

De Jonge Specialist vertegenwoordigt alle startende basisartsen, anios, aios (die in opleiding zijn tot medisch specialist, spoedeisende hulparts, ziekenhuisapotheker, klinisch chemicus en klinisch fysicus) en arts-onderzoekers (hierna te noemen a(n)ios). Om te zorgen dat we goed in contact blijven met onze achterban, onze leden regelmatig spreken en ons beleid door de leden gedragen wordt, hebben we een ledenraad ingesteld, waarin al onze leden per sectie zijn vertegenwoordigd. De vertegenwoordigers van de specialisme-secties zijn bestuursleden van de juniorverenigingen. De vertegenwoordiger van de basisartsen-sectie is een lid van DJS die niet in opleiding is.

Wat doet de ledenraad?
De ledenraad is het hoogste orgaan binnen De Jonge Specialist. Met onze ledenraad praten en brainstormen we minimaal vier keer per jaar over onze koers en strategie, zodat we er zeker van zijn dat onze (lang termijn)doelstellingen aansluiten op de behoefte van onze leden. Daarnaast zijn er werkgroepen binnen de ledenraad die actief werken aan standpunten en onderzoeken. De ledenraad kiest het bestuur en stelt het jaarplan vast. Samengevat controleert de ledenraad het beleid, helpt bij de voorbereiding en de uitvoering van beleid, en is spreekbuis van maar ook naar alle a(n)ios die nog geen lid zijn van DJS.

Vacature

Leden van DJS die niet in opleiding zijn hebben sinds 1 januari 2020 een eigen sectie in de ledenraad, de basisartsen-sectie. Op dit moment vertegenwoordigt de sectie bijna 1000 leden. Elke sectie kiest een vertegenwoordiger en één plaatsvervanger voor een periode van drie jaar en is eenmaal herkiesbaar. De basisartsen worden in de ledenraad vertegenwoordigd door twee mensen. Een van de twee posities is nu vacant. Aanmelden kan tot 1 mei.

Meer weten?

Wil je weten wat de verantwoordelijkheden van ledenraadsleden precies inhouden en welke ‘eisen’ worden gesteld? Download dan deze toelichting. Heb je vragen? Neem dan contact op met De Jonge Specialist via 088 – 13 44 122 of info@dejongespecialist.nl.

Interesse en aanmelden

Je kan je aanmelden als je lid bent van DJS en niet in opleiding bent. Dit kan tot 1 mei 2021. Bij jouw aanmelding ontvangen we graag jouw cv, een korte motivatie en een pasfoto. We houden geen sollicitatiegesprekken, omdat de leden uit de sectie kiezen voor de kandidaat van hun keuze. Als we meerdere aanmeldingen ontvangen, schrijft het bestuur verkiezingen uit (hiervoor is ook de motivatie en foto bedoeld). Tijdens de ledenraadsvergadering van 16 juni zal de nieuwe vertegenwoordiger door de ledenraad geïnstalleerd worden. Jouw aanmelding kan je versturen naar info@dejongespecialist.nl onder vermelding van vacature ledenraadslid DJS.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.