Solliciteer nog tot 7 maart voor de (profiel)opleidingen arts M+G

2 minuten leestijd

DJS vindt het belangrijk dat basisartsen een geschikte, passende keuze maken voor hun vervolgopleiding en publiceert daarom onderstaand bericht namens één van haar zusterverenigingen. Ben je basisarts en nog zoekende voor een vervolgopleiding? Solliciteer dan nog tot 7 maart.

Op 1 februari 2022 is de nieuwe sollicitatieperiode voor de (profiel)opleidingen arts Maatschappij en Gezondheid (arts M+G) van start gegaan. Deze ronde biedt opleidingsplekken voor de opleiding tot jeugdarts, arts infectieziektebestrijding, tuberculosebestrijding en de 2e fase opleiding tot arts M+G. Met name de opleiding tot jeugdarts biedt een groeiend aantal plekken voor aios. ‘Een mooie kans voor alle artsen die een carrière in de public health overwegen,’ vindt Karien Wielaarts-Oomen, arts M+G en hoofd van de profielopleiding Jeugdgezondheidszorg bij TNO.

De behoefte aan artsen maatschappij + gezondheid groeit en dat heeft onder andere te maken met de specifieke kwaliteiten van deze specialist, vertelt Karien: ‘De focus op preventie, de brede blik en de aandacht voor zowel het individu als de maatschappij. Dát zijn de kwaliteiten waar onze samenleving behoefte aan heeft en dat heeft corona nog eens extra benadrukt.’

Brede blik en focus op samen

Artsen M+G zetten zich niet alleen in voor individuele personen, maar voor de gehele bevolking. Dit vraagt om een gezamenlijke, maatschappelijke aanpak. ‘Die brede blik en focus op samenwerking typeert de arts M+G en dat zie je ook terug in de opleiding,’ vertelt Karien. ‘Binnen de eerste fase van de opleiding lopen aios drie keer drie maanden stage om het vakgebied én andere disciplines te verkennen. Een uitgelezen kans om over je eigen vakgebied te kijken, je kennis te verrijken en bruggen te bouwen tussen verschillende disciplines.’

Voor wie?

Pas afgestudeerde basisartsen, maar ook artsen die meerdere jaren werkervaring hebben kunnen solliciteren voor de (profiel)opleidingen arts M+G. De opleidingsplekken worden gesubsidieerd door het ministerie van VWS, welke verlopen via de SBOH (werkgever aios bij start opleiding).

Wanneer?

De nieuwe sollicitatieronde gaat van start op 1 februari 2022 en loopt tot en met 7 maart 2022. Je kunt deze ronde solliciteren voor de volgende opleidingen:

Meer weten?

Voor meer informatie en solliciteren ga naar artsmg.nl.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.