Wil jij meedenken over de inrichting van een anoniem meldpunt?

2 minuten leestijd

Wat is de beste manier om misstanden te melden? Is anoniem melden een goede optie? Hoe kunnen we aios het beste helpen om melding te maken van problemen tijdens de opleiden? Lijkt dit jou interessant om uit te zoeken of heb jij hier ideeën over? Lees dan verder!

Wij zijn op zoek naar leden die het leuk vinden om actief betrokken te worden bij een nieuwe tijdelijke projectgroep ‘anoniem meldpunt’. Naar aanleiding van onze peiling ‘Veilig Opleidingsklimaat’ van afgelopen jaar, is gebleken dat er weinig tot geen goede plekken zijn voor (anoniem) melden van problemen binnen de opleiding. Ook worden er veel ongemakken ervaren om een melding te doen, omdat deze melding vaak herleidbaar is.

Wij zouden graag nader onderzoek doen om uit te zoeken welke manieren van melden op dit moment beschikbaar zijn, of anoniem melden juist voor- of nadelen heeft, wat de beste manier is om misstanden te melden en welke acties hierop het best kunnen volgen. En daar hebben we jouw hulp bij nodig!  

Vind jij het leuk om samen de opleiding voor iedereen veiliger te maken en met andere a(n)ios bij dit project van DJS betrokken te zijn? We zijn op zoek naar leden (aios, anios, promovendi) die in deze projectgroep willen deelnemen. Lijkt dit jou wat of heb je nog vragen? Stuur dan uiterlijk 24 juli een korte motivatie naar info@dejongespecialist.nl onder vermelding van ‘Projectgroep: Anoniem meldpunt’ .

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.