Op zoek naar een uitdaging? – Aios gezocht voor het CGS!

2 minuten leestijd

Ben jij aios en in opleiding tot medisch specialist? Zoek jij een uitdaging naast je werk in het ziekenhuis? Lees dan snel verder! We zoeken een aios die zitting wil nemen in het College Geneeskundige Specialismen (CGS). Vanwege het vertrek van de huidige aios per oktober 2023, zoekt De Jonge Specialist een nieuwe kandidaat om voor te dragen aan het CGS.

Het CGS stelt regels vast voor de opleidingen, de erkenning van opleidingen en opleiders, en de (her)registratie van specialisten en profielartsen. In het CGS zitten artsen en bestuurders, voorgedragen door beroeps- en brancheorganisaties. Op dit moment hebben drie aios zitting in het CGS (vanuit elk cluster één aios). De Jonge Specialist draagt de aios uit cluster medisch specialisten voor.

Je bent werkzaam als aios medisch specialist. Je hebt bij voorkeur aantoonbare bestuurservaring, affiniteit met de medisch specialistische opleiding en met de wet- en regelgeving rondom opleiden en registratie. Als aios-lid neem je actief deel aan de maandelijkse vergaderingen van het CGS en adviseer je desgevraagd het college met in acht name van de belangen van de aios in brede zin. Het uitgebreide profiel vind je hier.

Vanwege de inwerktijd en het leren kennen van het CGS heeft het de voorkeur dat je nog in de eerste helft van je opleiding zit. Voor verdere informatie en/of het kenbaar maken van je interesse voor deze functie kun je contact opnemen met het bestuur van De Jonge Specialist via info@dejongespecialist.nl. Je kunt reageren tot en met 31 mei 2023.

Meer lezen over de rol van de aios bij het CGS? Klik hier

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.