Themapagina Palliatieve zorg ondersteunt opleiders en aios

2 minuten leestijd

Ter ondersteuning van opleiders en aios die zich willen verdiepen in palliatieve zorg heeft O²PZ in samenwerking met de Federatie Medisch Specialisten de themapagina Palliatieve zorg ontwikkeld.  

Palliatieve zorg is bij uitstek interprofessionele zorg, maar geen verplicht onderdeel van de medische vervolgopleiding. En dat terwijl iedere medisch specialist te maken krijgt met patiënten die niet meer te genezen zijn. Ter ondersteuning van opleiders en aios die zich willen verdiepen in palliatieve zorg heeft O²PZ in samenwerking met de Federatie Medisch Specialisten de themapagina Palliatieve zorg ontwikkeld: Opleiden en ontwikkelen | Federatie Medisch Specialisten (demedischspecialist.nl).

De themapagina Palliatieve zorg fungeert als een overzichtelijk verzamel en startpunt waar opleiders en aios informatie vinden naar een schat aan reeds bestaande opleidingsmaterialen, praktische tools en handige hulpmiddelen die hen kunnen ondersteunen bij het toepassen van palliatieve zorgprincipes in hun opleiding en dagelijkse praktijk. Deze hulpmiddelen vergroten niet alleen hun kennis hoe palliatieve zorg in de opleiding te integreren, maar dragen ook bij aan het verbeteren van de kwaliteit van de zorg die ongeneeslijk zieke patiënten ontvangen. Ook ervaren aios dat verdieping in palliatieve zorg de perfecte gelegenheid biedt voor reflectie op verschillende persoonlijke dimensies.

Het initiatief markeert een positieve stap in de richting van het nog verder optimaliseren van de expertise van medische professionals in de palliatieve zorgverlening.

Ben jij opleider of aios en wil je je verdiepen in palliatieve zorg? Bekijk dan de pagina Palliatieve zorg van de Federatie Medisch Specialisten. Hier lees je praktijkverhalen, vind je handige hulpmiddelen ter ondersteuning van het onderwijs en bekijk je het trainingsaanbod op één plek voor jou verzameld.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.