Visiedocument regionaal opleiden gepubliceerd

1 minuut leestijd

Afgelopen week publiceerde DJS samen met de FMS, NFU, NVZ en STZ het visiedocument regionaal opleiden. Omdat medisch-specialistische vervolgopleidingen toenemend regionaal worden georganiseerd, was er behoefte aan een heldere visie op organisatie, verantwoordelijkheidsverdeling en uitvoering van regionaal opleiden.

Het doel is een betere afstemming tussen alle opleidingspartners in een regio. Hierdoor kan er optimaal gebruik worden gemaakt van beschikbare kennis, expertise, rijke exposure aan ziektebeelden en differentiatiemogelijkheden binnen de verschillende opleidingsinstellingen in de regio. Aios krijgen meer regie bij het vormgeven van hun individueel opleidingsplan.

Het visiedocument en de handreiking zijn inspirerend én praktisch. Wat betekent regionaal opleiden voor de ziekenhuizen en umc’s en voor de kwaliteit van de medisch-specialistische vervolgopleidingen? Hoe kan de continuïteit in de opleiding worden geborgd? Houden opleiders alle aiossen in beeld? Ook staan er praktische tips in voor het regionaal organiseren van de medische vervolgopleidingen.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.