Wil jij bijdragen aan patiëntveiligheid?

2 minuten leestijd

Patiënten moeten erop kunnen vertrouwen dat zorg veilig is. Om de patiëntveiligheid op de werkvloer te verbeteren, is het cruciaal dat medisch specialisten meedenken over beleid en de vertaling hiervan naar de werkvloer. Zij weten als geen ander waar verbetermogelijkheden liggen voor veilige zorg. Wij zijn op zoek naar een aios die vanuit De Jonge Specialist plaats wil nemen in de stuurgroep Patiëntveiligheid.

Platform patiëntveiligheid

Om medisch specialisten hierbij te ondersteunen, is begin 2013 het Platform Patiëntveiligheid opgezet. De Federatie streeft naar minimaal één ‘medisch specialist patiëntveiligheid’ per ziekenhuis/instelling/kliniek die lid is van het Platform. Een medisch specialist patiëntveiligheid is een (buitengewoon) lid van de medische staf dat door, of in overleg met het MSB en Raad van Bestuur de organisatie gevraagd en ongevraagd advies geeft als het gaat om beleid ten aanzien van patiëntveiligheid en de implementatie ervan. Via het landelijke Platform kunnen medisch specialisten elkaar snel vinden en makkelijk informeren zowel wat betreft nieuwe ontwikkelingen als het delen van goede voorbeelden op het gebied van patiëntveiligheid. Het doel daarbij is steeds betere zorg voor de patiënt. 

Stuurgroep & vacature

Het Platform Patiëntveiligheid is gegroeid naar ruim 250 leden, afkomstig uit 88 verschillende zorginstellingen en wordt gecoördineerd door een Stuurgroep. Deze Stuurgroep bestaat uit een vijftal medisch specialisten patiëntveiligheid, met Ralph So (anesthesioloog-intensivist in Dordrecht) als voorzitter. Sinds eind 2019 is er ook een aios vanuit De Jonge Specialist vertegenwoordigd in de Stuurgroep, om in de Stuurgroep vanuit aios-perspectief mee te denken en praten. Omdat de huidige aios bijna stopt, is er een vacature voor aios in deze Stuurgroep namens De Jonge Specialist.

Tijdsinvestering

De Stuurgroep vergadert ongeveer vier keer per jaar en organiseert drie Platformavonden per jaar waar de Platformleden voor worden uitgenodigd. 

Meer weten of solliciteren?

Heb je een inhoudelijke vraag over deze vacature? Neem dan contact op met Leonore Albers. Wil je solliciteren? Dat kan door een mail met cv te sturen aan info@dejongespecialist.nl voor 01 augustus 2023.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.