Faillissement: wat betekent dat voor a(n)ios?

2 minuten leestijd

Het MC Slotervaart en de MC IJsselmeerziekenhuizen zijn donderdag 25 oktober failliet verklaard. Wat betekent dat voor a(n)ios, bijvoorbeeld als het gaat om het budget voor hun opleiding of het declareren van gemaakte kosten? De LAD (waarmee De Jonge Specialist een samenwerking heeft) heeft de aios die het betreft op 24 oktober een mailing gestuurd met een Q&A over veel gestelde vragen.

In de Q&A, die de LAD en Federatie Medisch Specialisten hebben opgesteld, wordt in het algemeen ingegaan op de vraag wat het voor werknemers betekent als een werkgever failliet gaat: hoe wordt je salaris betaald en hoe gaat het verder met je arbeidsovereenkomst? Dit is dus belangrijk voor anios en aios.

Voor aios is het grootse zorgpunt op dit moment hoe het verder gaat met hun opleidingsplaats en wat ze daarvoor moeten regelen. De Jonge Specialist en de LAD zijn op dit moment aan het uitzoeken hoe dat precies in z’n werk gaat. Zodra ze alle benodigde informatie beschikbaar hebben, sturen we al onze leden meer informatie.

Heb je in de tussentijd een vraag? Aarzel dan niet te bellen met ons DJS Meldpunt via 088 – 13 44 122 of info@dejongespecialist.nl. Dienstverlening van De Jonge Specialist en LAD rondom deze zaken is alleen toegankelijk voor leden. Ben je nog geen lid? Word dan vandaag lid en ontvang direct ook hulp!

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.